Andra nyhetsbrevet 2017

Här hittar du årets andra nyhetsbrev från Svenska Tvillingklubben. Logga in på våra medlemssidor och läs senaste nytt på tvillingfronten. Efter att du loggat in: Klicka här för att läsa hela nyhetsbrevet!

Årets andra nyhetsbrev

I det andra nyhetsbrev från Svenska Tvillingklubben finns flera berättelser från verkligheten om det fantastiska livet med tvillingar, men också om frågorna som kan finnas när man väntar och lever med tvillingar. Här är något av innehållet i nyhetsbrevet:

H och F hemma
H och F hemma.
Barn och transsexualitet

Vi delar med oss av den lika angelägna som spännande berättelsen om tvillingarna H och F och en familj sakta vänjer sig vid tanken på – och accepterar – att deras tvillingpojkar i själva verket är en pojke och en flicka. Och om ett barns starka drivkraft att få vara den hon är. Logga in och läs mer

Hud mot hud gör pappor delaktigare

Vi får ny bekräftelse på att hud-mot-hudmetoden gör pappor lika delaktiga som mammor i vården av förtidigt födda barn. ”Den fina anknytningen till både mamman och pappan är en stor vinst”, menar Emma Olsson som undersökt pappors upplevelse av att vårda barn hud-mot-hud. Logga in och läs mer

Tvillingloppis – en plats att sälja, fynda och umgås

Att anordna en loppis är ett roligt och ”nyttigt” sätt att träffa andra tvillingfamiljer. Pernilla Carli delar med sig av sina erfarenheter att ordna en stor tvillingloppis i Göteborg. Förhoppningen är att inspirera andra att göra likadant – även om en loppis inte behöver vara på långa vägar så stor som denna! Logga in och läs mer

Berätta din historia för oss!

Varje berättelse om livet med tvillingar, trillingar eller fler är unik och innehåller både spännande och intressanta iakttagelser och viktiga insikter om livet. Vi tröttnar aldrig på att höra våra medlemmars historier och att återberätta dem i våra nyhetsbrev. Det är värdefullt att dela och höra varandras berättelser. Vi känner igen, känner med och kan lära oss av varandras erfarenheter.

Hör gärna av dig om du själv har något att berätta. Vi vill gärna ha en medlemsberättelse i varje nyhetsbrev. Vi intervjuar per telefon, vi skriver och du får granska och godkänna före publiceringen. Du får vara anonym om du vill.

Ställ dina frågor

Svenska Tvillingklubben får många  mail med frågor.  Jag ber om ursäkt om det ibland tar tid innan du får svar på just din fråga. Jag vill hinna med alla och prioriterar alltid medlemmarnas frågor.

Skriv gärna även ditt telefonnummer i ditt mail då det ibland är enklare och går snabbare för mig att ringa upp och svara på din fråga. Eller ring själva! Det går att nå mig alla vardagar.

Kontakta Svenska Tvillingklubben!

Medlem? Men får inte vårt nyhetsbrev?

Varje gång som vi skickar Dubbelt Upp så studsar några mail tillbaka. Meddela oss när ni byter mailadress så att du får vår information.

Margareta Ölwe

Ordförande Svenska Tvillingklubben