Femte nyhetsbrevet 2017

Här hittar du årets femte nyhetsbrev från Svenska Tvillingklubben. Logga in på våra medlemssidor och läs senaste nytt på tvillingfronten. Efter att du loggat in: Klicka här för att läsa hela nyhetsbrevet!

Årets femte nyhetsbrev

I våra nyhetsbrev bjuder vi på berättelser från verkligheten om det fantastiska livet med tvillingar, men också om frågorna som kan finnas när man väntar och lever med tvillingar. I alla våra berättelser går det att känna igen sig, att hämta kraft och inspiration. Här är något av innehållet i nyhetsbrevet:

En personlig berättelse om att föda tvillingar
Eira & Julian 8 timmar gamla.
Eira & Julian.

Undrar du hur det kan vara att föda två barn samtidigt? Då ska du läsa Linda Perez personliga och innerliga skildring av när Eira och Julian kom till världen.
Logga in och läs mer

Att räcka till som tvillingförälder
Gertudes och Elizabeths dop.
Gertudes & Elizabeths dop.

Katarina mådde bättre under sin graviditet med tvillingflickorna Gertrude och Elizabeth än under sin första graviditet 6 år tidigare. Läs hennes berättelse om graviditeten och livet med tre barn – och att få tiden att räcka till både för barnen och för sig och sin man.
Logga in och läs mer

Risk för bäckenbottenbesvär kan förutses

Bäckenbottenstörningar efter vaginal förlossning är ett globalt hälsoproblem som drabbar mer än varannan kvinna som fött barn.  Med en ny statistisk metod, som bland annat utvecklats av forskare vid Sahlgrenska akademin, kan man i högre grad förutse vilka gravida kvinnor som har stor risk att utveckla problem och erbjuda dem stöd och hjälp i tid.  Logga in och läs mer

Fyra gener påverkar när en förlossning startar

Hur styrs mänsklig graviditetslängd och varför kan en förlossning starta för tidigt? Generna bakom för tidig födsel har identifierats av forskare i en studie baserad på genetiska data och uppgifter om graviditetslängder för 43 568 kvinnor. Logga in och läs mer

Berätta din historia för oss!

Varje berättelse om livet med tvillingar, trillingar eller fler är unik och innehåller både spännande och intressanta iakttagelser och viktiga insikter om livet. Vi tröttnar aldrig på att höra våra medlemmars historier och att återberätta dem i våra nyhetsbrev. Det är värdefullt att dela och höra varandras berättelser. Vi känner igen, känner med och kan lära oss av varandras erfarenheter.

Hör gärna av dig om du själv har något att berätta. Vi vill gärna ha en medlemsberättelse i varje nyhetsbrev. Vi intervjuar per telefon, vi skriver och du får granska och godkänna före publiceringen. Du får vara anonym om du vill.

Ställ dina frågor

Svenska Tvillingklubben får många  mail med frågor.  Jag ber om ursäkt om det ibland tar tid innan du får svar på just din fråga. Jag vill hinna med alla och prioriterar alltid medlemmarnas frågor.

Skriv gärna även ditt telefonnummer i ditt mail då det ibland är enklare och går snabbare för mig att ringa upp och svara på din fråga. Eller ring själva! Det går att nå mig alla vardagar.
Kontakta Svenska Tvillingklubben

Medlem? Men får inte vårt nyhetsbrev?

Varje gång som vi skickar Dubbelt Upp så studsar några mail tillbaka. Meddela oss när ni byter mailadress så att du får vår information.

Margareta Ölwe
Ordförande Svenska Tvillingklubben