Första nyhetsbrevet 2017

nyhetsbrevet
Här hittar du årets första nyhetsbrev från Svenska Tvillingklubben. Logga in på våra medlemssidor och läs senaste nytt på tvillingfronten. Efter att du loggat in: Klicka här för att läsa hela nyhetsbrevet!

Årets första nyhetsbrev

I årets första nyhetsbrev från Svenska Tvillingklubben finns flera berättelser från verkligheten om det fantastiska livet med tvillingar, men också om några av frågorna som kan finnas när man väntar och lever med tvillingar.

Trebarnsfamilj – till sist

Först ut att berätta sin historia 2017 är Hannah och Christoffer. En på ytan helt vanlig trebarnsfamilj med storebror Love och med tvåäggstvillingarna Milla och Marvin. Men resan dit har inte varit helt enkel. Innan Love kom 2013 hade paret försökt bli gravida i sex år. Drömmen om ett syskon till Love – blev TVÅ – med lite hjälp på traven.

Livets ”kryddigaste” tjejer

I nyhetsbrevet kan du även läsa om Elin och Dennis och tvillingflickorna Livia och Emmie – två små mirakel – som föddes tre månader för tidigt. ”De var så små! De vägde inte mer än 781 gram och 878 gram och var 34 cm långa. Men allt såg bra ut! De var friska och såg väldigt starka ut, enligt personalen.  Kryddiga flickor helt enkelt!!” Läs hela Elins gripande berättelse om den första kritiska tiden och om livet på sjukhus med två små. Och om vikten av att som förälder få korta pauser från sjukhusmiljön för att ladda om och orka vara mamma och pappa.

Margareta Ölwe svarar på medlemmarnas frågor

Tvillingklubbens ordförande Margareta Ölwe svarar även på medlemmars frågor om livet med tvillingar och ger råd om hur man som förälder kan parera kampen om uppmärksamhet som kan uppstå och hur man stärker de båda barnen som individer och deras personliga utveckling.

Berätta din historia för oss!

Varje berättelse om livet med tvillingar, trillingar eller fler är unik och innehåller både spännande och intressanta iakttagelser och viktiga insikter om livet. Vi tröttnar aldrig på att höra våra medlemmars historier och att återberätta dem i våra nyhetsbrev. Det är värdefullt att dela och höra varandras berättelser. Vi känner igen, känner med och kan lära oss av varandras erfarenheter.

Hör gärna av dig om du själv har något att berätta. Vi vill gärna ha en medlemsberättelse i varje nyhetsbrev. Vi intervjuar per telefon, vi skriver och du får granska och godkänna före publiceringen. Du får vara anonym om du vill.

Ställ dina frågor

Svenska Tvillingklubben får många  mail med frågor.  Jag ber om ursäkt om det ibland tar tid innan du får svar på just din fråga. Jag vill hinna med alla och prioriterar alltid medlemmarnas frågor.

Skriv gärna även ditt telefonnummer i ditt mail då det ibland är enklare och går snabbare för mig att ringa upp och svara på din fråga. Eller ring själva! Det går att nå mig alla vardagar.

Kontakta Svenska Tvillingklubben!

Medlem? Men får inte vårt nyhetsbrev?

Varje gång som vi skickar Dubbelt Upp så studsar några mail tillbaka. Meddela oss när ni byter mailadress så att du får vår information.

Margareta Ölwe

Ordförande Svenska Tvillingklubben