Första nyhetsbrevet 2018

Här hittar du årets första nyhetsbrev från Svenska Tvillingklubben. Logga in på våra medlemssidor och läs senaste nytt på tvillingfronten. Efter att du loggat in: Klicka här för att läsa hela nyhetsbrevet!

Årets första nyhetsbrev

I våra nyhetsbrev bjuder vi på berättelser från verkligheten om det fantastiska livet med tvillingar, men också om frågorna som kan finnas när man väntar och lever med tvillingar. I alla våra berättelser går det att känna igen sig, att hämta kraft och inspiration. Här är något av innehållet i nyhetsbrevet:

Han bloggar om tvillingpappans vardag
Andreas driver tvillingpappan.se
Andreas driver tvillingpappan.se

I detta nummer möter vi Andreas som startat bloggen tvillingpappan.se – ett mycket välkommet perspektiv på tvillingföräldraskapet.
– Precis när vi hade fått beskedet om att vi väntade tvillingar gick jag in på nätet och googlade. Det var inte så mycket av informationen som vände sig till mig – ur pappans perspektiv – så jag upptäckte ett behov. Logga in och läs mer om Andreas.

Att knyta an till sina barn
Hon vill bryta tystnaden.
Hon vill bryta tystnaden.

Vi får även ta del av Annes erfarenheter som nybliven tvillingmamma och att knyta an till sina barn. Att moderskänslorna inte alltid kommer ”automatiskt” är inte ovanligt, men ingenting man pratar om. Det vill Anne ändra på. Logga in och ta del av hennes berättelse.

Vikten av egentid med varje tvilling
Psykologen Joan Friedman
Psykologen Joan Friedman

Förbered dina tvillingar för vuxenlivet genom att behandla dem som individer och att ge dem egentid. Den amerikanska psykologen, tvillingen och tvillingmamman Joan Friedman är specialiserad på tvillingar. Hon förklarar varför det är så viktigt att utveckla starka individuella band till sina tvillingar. Logga in och läs mer här.

Pappa-blues – vanligare än man trott
Svårt att upptäcka deppiga pappor.
Svårt att upptäcka deppiga pappor.

Att nyblivna mödrar kan drabbas av depression är allmänt känt. Däremot är det sämre med kunskapen om pappadepressioner. Risken är stor att de aldrig upptäcks med dagens metoder och att fäderna inte får den hjälp de behöver. Logga in och ta del av studien.

Och amning skyddar inte mot allergi och astma enligt en studie från Uppsala universitet. Logga in och läs mer.

Berätta din historia för oss!

Varje berättelse om livet med tvillingar, trillingar eller fler är unik och innehåller både spännande och intressanta iakttagelser och viktiga insikter om livet. Vi tröttnar aldrig på att höra våra medlemmars historier och att återberätta dem i våra nyhetsbrev. Det är värdefullt att dela och höra varandras berättelser. Vi känner igen, känner med och kan lära oss av varandras erfarenheter.

Hör gärna av dig om du själv har något att berätta. Vi vill gärna ha en medlemsberättelse i varje nyhetsbrev. Vi intervjuar per telefon, vi skriver och du får granska och godkänna före publiceringen. Du får vara anonym om du vill.

Ställ dina frågor

Svenska Tvillingklubben får många  mail med frågor.  Jag ber om ursäkt om det ibland tar tid innan du får svar på just din fråga. Jag vill hinna med alla och prioriterar alltid medlemmarnas frågor.

Skriv gärna även ditt telefonnummer i ditt mail då det ibland är enklare och går snabbare för mig att ringa upp och svara på din fråga. Eller ring själva! Det går att nå mig alla vardagar.
Kontakta Svenska Tvillingklubben

Medlem? Men får inte vårt nyhetsbrev?

Varje gång som vi skickar Dubbelt Upp så studsar några mail tillbaka. Meddela oss när ni byter mailadress så att du får vår information.

Margareta Ölwe
Ordförande Svenska Tvillingklubben