Månadens tvillingbild

Tilde och Alice

Månadens tvillingar: Tilde och Alice
Tilde (vänster) och Alice nio dagar gamla. Första mötet med storasyster Wilja. Och i mammas famn första dagen efter förlossningen.

”Det var en snabb och fin förlossningsupplevelse när våra enäggsflickor kom till världen, de var väl nyfikna och hade bråttom ut. Vattnet gick klockan 01 och klockan 04.23 kom tvilling 1 och klockan 04.27 tvilling 2. Alice var inskriven på neonatalavdelningen två dagar på grund av att vikten gick ner till under 2,2 kilo, men vi var alla tillsammans på BB, rent fysiskt. Utöver amningen fick vi koppmata barnen varannan timme, men de har hela tiden mått bra och den 5 november fick vi åka hem.

Det är fortfarande mycket fokus på mat och en bra viktuppgång. Jag fortsätter att amma dem och de får tillägg på flaska. Tilde och Alice är starka och matglada, vid 3-veckorsbesöket hade de ökat 300 gram var och börjar få lite rundare kinder. Den här första tiden har de sovit mycket och trivts med att ligga nära varandra. Det har varit lite utmanande att se skillnad på dem, men Alice är något mindre och har ett lite nättare huvud.

För storasyster Wilja har det varit en stor omställning. Vi involverar henne så mycket som möjligt, så hon ger dem mat och hjälper till att byta blöja – hon är en riktigt duktig hjälpreda! Vi har precis hunnit landa och som familj och känner stor tacksamhet över att ha berikats med ytterligare två fina och friska tjejer.”

Logga in och läs mer om Tilde och Alice i nyhetsbrev 5 2016!

Födda: 2016-11-01
Födelsevecka: 35+6
Födelsevikt/-längd: Tilde: 2 420 g, 44 cm / Alice: 2 160 g, 43 cm
Syskon: Wilja 3,5 år
Mamma och pappa: Carolin och Niklas

Skicka bilder till oss!

Maila gärna bilder på era tvillingar eller trillingar till oss till månadens tvillingbild i vårt nyhetsbrev och på vår webbplats!

E-post: svenska@tvillingklubben.se