Sjätte nyhetsbrevet 2016

Busig blickHär hittar du årets sjätte nyhetsbrev från Svenska Tvillingklubben. Logga in på våra medlemssidor och läs senaste nytt på tvillingfronten. Efter att du loggat in: Klicka här för att läsa hela nyhetsbrevet!

Varje berättelse är unik

Varje berättelse om livet med tvillingar, trillingar eller fler är unik och innehåller både spännande och intressanta iakttagelser och viktiga insikter om livet. Vi tröttnar aldrig på att höra våra medlemmars historier och att återberätta dem i våra nyhetsbrev. Det är värdefullt att dela och höra varandras berättelser. Vi känner igen, känner med och kan lära oss av varandras erfarenheter.

Berätta din historia för oss!

Hör gärna av dig om du själv har något att berätta. Vi vill gärna ha en medlemsberättelse i varje nyhetsbrev. Vi intervjuar per telefon, vi skriver och du får granska och godkänna före publiceringen. Du får vara anonym om du vill.

Årets sista nyhetsbrev

I årets sista nyhetsbrev från Svenska Tvillingklubben finns flera berättelser från verkligheten om det fantastiska livet med tvillingar, men också om några av frågorna som kan finnas när man som partner får veta att man är gravid med fler än ett barn.

Att starta om med ny kull ingår mitt i livet

Nyheten att man väntar barn ofta en positiv överraskning. För många innebär beskedet även en fördjupad känsla av ansvar och eftertanke. Karin och Owe var mitt i livet med två döttrar på 9 och 11 år när de fick veta att de väntade tvillingar och tog beslutet att ”startar om” med en ny kull ungar med allt vad det innebär.

Samones superförlossning

I nyhetsbrevet kan du även ta del av Samone och Martin som fick veta att de väntade tvillingar i samband med det så kallade KUB-testet och läsa om deras upplevelser i samband med graviditeten och framförallt förlossningen i vecka 37+5 dagar – en superförlossning och både enligt dem själva och personalen på BB.

Hopp för mödrar med ärftliga sjukdomar

Vi berättar bland annat även om de administrativa problem som kan uppstå för nyblivna föräldrar som är folkbokförda i olika länder och om tre-förälder-metoden för provrörsbefruktning som testas i Storbritannien och som kan hjälpa kvinnor med ärftliga sjukdomar att få friska barn.

Ställ dina frågor

Svenska Tvillingklubben får många  mail med frågor.  Jag ber om ursäkt om det ibland tar tid innan du får svar på just din fråga. Jag vill hinna med alla och prioriterar alltid medlemmarnas frågor.

Skriv gärna även ditt telefonnummer i ditt mail då det ibland är enklare och går snabbare för mig att ringa upp och svara på din fråga. Eller ring själva! Det går att nå mig alla vardagar.

Kontakta Svenska Tvillingklubben!

Medlem? Men får inte vårt nyhetsbrev?

Varje gång som vi skickar Dubbelt Upp så studsar några mail tillbaka. Meddela oss när ni byter mailadress så att du får vår information.

Vi önskar alla ett gott nytt år!

Margareta Ölwe

Ordförande Svenska Tvillingklubben