Kurser

Hjälp! Vi ska få tvillingar/trillingar!

Nästan alla blivande föräldrar blir chockade när de får veta att det ska bli fler än ett barn. Situationen är mycket speciell och många tycker inte att de får tillräckligt med information på den vanliga föräldrautbildningen.

Kurser både för föräldrar och anhöriga

Ultraljud som avslöjar en tvilliggraviditet.
Ultraljudet avslöjar en tvilliggraviditet.

Tvillingklubben erbjuder en egen föräldrautbildning för alla som väntar tvillingar. Ni får veta allt ni behöver och träffa andra i samma situation.

Kursen vänder sig till både till de blivande föräldrarna men även till intresserade släktingar som vill förstå bättre och vara  förberedda på att välkomna två små barn.

  • Läs mer om våra kurser och hur du bokar här!

Twincourse in English?

If you do not understand Swedish you can book a consultation in English.  You are welcome to bring relatives, who will be helping you with the twins, to participate.

Enskild rådgivning

För er som väntar trillingar rekommenderar vi att boka en enskild trillingrådgivning då det skiljer sig en hel del från att få tvillingar.

Så här tycker tidigare kursdeltagare

”Tack för en bra kurs! Vi har tagit med oss mycket bra saker och refererar ofta till saker som du sa. Den fick oss också att ta för tidiga födslar på allvar. Jag såg till att sjukskriva mig direkt efter kursen (jobbade heltid innan) och tyckte att det kändes lite larvigt men ändå bra. Var då i vecka 25. En vecka senare blev jag inlagd på sjukhus, där vi blev kvar till vecka 30 då våra två killar föddes, 750g och 1500g ´stora´. Nu är vi äntligen hemma efter totalt 14 veckor på sjukhus och killarna mår bra, men så här i efterhand förstår jag att det varit en tuff resa. Fortsätt att tipsa om gravidförsäkringen, vi är väldigt glada att vi tog den!”

– Med vänlig hälsning, Martina

”Jag vill tacka för en jättebra dag i Stockholm igår, mycket givande! Det upplevs skönt att ha fått ta del av kursen inför det som väntas. Trots att vi har barn sedan tidigare har beskedet om tvillingar satt tankarna på spel och många frågetecken rätades ut igår. Bara det att samlas med fler föräldrar i liknande situation samt att få information direkt från dig var väldigt bra. Jag hade med mig min mamma som alltså är blivande mormor och även hon hade ut mycket av kursen! Bra att anhöriga kan få möjligheten att få info riktad direkt till sig på detta sätt!! Som blivande tvillingförälder har jag nämligen upptäckt att det finns tillräckligt många andra personer att informera, angående vad detta med tvillingar egentligen kan innebära till skillnad från att få ett barn. Då kan det vara skönt att närmaste nätverket ges möjlighet att delta i föräldrakurs på detta sätt.”

– Med vänlig hälsning, Pia

”Både jag och min sambo tyckte att kursen var suverän! Allt som du sa var ju relevant för oss. Kursen resulterade i många sanningar och att min sambo fick en tankeställare och pratade med sin chef så nu ska han skära ner på resorna inom jobbet och ta de längst bort nu och försöka resa under dagen trots flyg. Hans chef är så bra och sa åt honom att boka bra biljetter osv, de ska även rekrytera en till anställd så kan Johnny vara helt ledig de första fyra månaderna!! Känns helt fantastiskt och jag kan säga att detta hade vi inte koll på innan kursen.”

– Sofia & Johnny

”Tack för en bra kurs i Stockholm – den var speciellt bra för den blivande pappan skulle jag vilja säga, det kändes som han äntligen fattade och polletten trillade ner lite…”

Allt gott så länge Charlotta

”Vill tacka för en jättebra kurs! Så mycket bättre än den tvillingkurs som anordnades av sjukvården. Upplever att sjukvården inte ´kan´ tvillingar så bra.”

– Med vänlig hälsning Käthe

”Tack Margareta för en bra och informationsrik em/kväll. Många bra tips och värdefull information. Jag har läst båda böckerna om tvillingar, att vänta tvillingar och efterföljaren som handlar om att ta hand om tvillingar. Dessa böcker har givit mig bra grund inför det blivande föräldraskapet som tvillingmamma. Framförallt det där med vikten av att behandla dem som individer och inte som en grupp samt att hitta bestämda rutiner och tider är något jag kommer att praktisera. Har tom givit blivande far och morföräldrar varsitt ex av boken att ta hand om tvillingar så de också kan få en bättre förståelse inför det som kommer. Sen är det naturligtvis mycket sunt förnuft också men jag tror ändå att det kan vara bra att läsa lite om det också och får bra information och tips.”

– MVH Anna

”Tack för mycket givande timmar på din kurs i Höganäs i onsdags! Den resulterade i två A4-sidor med ”att-tänka-på”-punkter, ”investera i”- punkter, ”att-göra-punkter” och en massa tips och tricks. Och detta trots att vi lusläst nätet! Du nämnde att du har en mall för att söka dispens för det äldre syskonet att få vara lite mer på dagis när tvillingarna kommer, än de 15 timmarna. Skulle du vilja maila över den blir vi jätteglada!”

– Med vänlig hälsning, Jenny och Mikael

”Tack för en mycket givande kurskväll, min man och jag var båda mycket nöjda och kunde ta till oss olika delar beroende på vår olika erfarenhet. Vi tyckte det var skönt att det endast var ett kurstillfälle och att det fanns så mycket utrymme för frågor. Det känns tryggt att vi kan vända oss till dig i framtiden med frågor osv. Amningskudden jag köpte har jag redan börjat sova med och den är ovärderlig!
Återigen, ett stort tack för en mycket bra kurs! Jag ska försöka ordna med bilder från vår förlossning och BB-tid och återkommer i vår.”

– Bästa hälsningar Helena

”Tusen tack för igår! Det är så värdefullt att få träffa nån som Du som har så mycket erfarenhet och även sitta i samma rum som andra i samma situation. Samla tankar och känslor lite… Både jag och min man, fick extra energi att försöka göra allt färdigt här hemma. Vi har flyttat nyligen.”

– Kram Aminah & Gregor

”Tack för en väldigt informativ kurs i torsdags i sthlm. I fredags plockade vi ut medlems paketet från posten så helgen gick i tvillingarnas tecken!”

– Med vänlig hälsning, Mia

”Tack för en MYCKET givande kurs sist, vi kände oss väldigt mycket lugnare efteråt. Vi pratade lite hastigt om ansökan av dispens hos Stockholms Stad för att våra äldre barn ska kunna gå lite mer flexibelt på förskolan. Du sa att du hade någon färdig mall som du kunde maila över, det vore väldigt snällt i så fall.”

– Med vänlig hälsning, Carima